Joe Biden: Războiul din Ucraina a fost „decis de un singur om”

0
292

Președintele american Joe Biden a descris războiul din Ucraina drept unul „decis e un singur om”, scrie CNN. El a spus la ONU că Rusia „a încercat să ștergă un stat suveran de pe hartă”, adăugând că războiul este despre „anularea dreptului Ucrainei de a exista ca stat, pur și simplu”.

„De oriunde ați fi, asta ar trebui să vă înghețe sângele”, a adăugat el. Declarațiile șefului de la Casa Albă vin după discursul lui Vladimir Putin, care a anunțat o mobilizare parțială. Făcând referire la Rusia, președintele american a spus că respinge folosirea „violenței și războiului pentru a cuceri națiuni și a extinde granițe”, adăugând că dorește ca războiul să se încheie în „condiții echitabile”. Biden a adăugat că „nimeni nu a amenințat Rusia și nimeni, în afară de Rusia, nu a căutat un conflict”.

Adresându-se liderilor prezenți la adunare, președintele a continuat: „De fapt, am avertizat că va veni și mulți dintre voi ați încercat să evitați”. „Președintele Putin a amenințat Europa cu arme nucleare și a nesocotit responsabilitățile unui regim de neproliferare a acestor arme. Acum, Rusia cheamă mai mulți bărbați să se alăture armatei, iar Kremlinul organizează un referendum fals pentru a încerca să anexeze părți ale Ucrainei – o încălcare extrem de semnificativă a Cartei ONU”, a mai spus Biden.

Citește mai mult la: /www.digi24.ro/


Descoperă mai multe la mapamond🌐media Moldova

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns